donderdag 3 augustus 2017

Op de fiets over de voie verte van Gallician naar Aigues-Mortes


Vanaf de camping reden we in Gallician via het haventje het fietspad naar Aigues-Mortes op. De wolken zaten de zon niet in de weg, het was rond de 30 graden en met een prettig windje in de rug fietsten we over het voormalig jaagpad (net als in de Bourgogne). Links het kanaal en daarachter de meren en rietkragen, rechts een droge strook met gevarieerde begroeiing en over het grootste traject ook daarachter moerassen en water.



De Pont des Tourradons



Terwijl we op deze fietsbrug even halt hielden om te genieten van het uitzicht over de wateren aan weerszijden, scheerden de zwaluwen soms rakelings langs ons heen.


Iets verderop stond een kleine kudde van de beroemde witte Camargue paarden. Bij geboorte en in de eerste jaren zijn deze paarden zwart/bruin en naarmate ze ouder worden, kleuren ze meer naar wit. Aan de voet van de volwassen dieren lag een veulen.



Bij nadering van de stad kregen we de Tour Carbonniėre in zicht en daar zagen we ook de zwarte stieren van de Camargue. Op dit punt was een aanlegplaats in het kanaal waar toeristenboten aanleggen om een bezoek te brengen aan de boerderij en voor een mooi uitzicht over de natte graslanden waar de stieren grazen. De toren is tegelijkertijd met de vestingmuren van Aigues-Mortes in de 13e eeuw gebouwd als voorpost op de enige toegangsweg. Later werd het een tolpost en tegenwoordig dient de toren vooral de toeristen als uitzichtpunt over de moerassen en rietlanden van de Camargue gardoise.




In de buitenwijk van de stad zagen we een hop in het gras langs het kanaal. Hij poerde en hakte stevig met de lange snavel in de grond op zoek naar lekkere hapjes en liet zich rustig benaderen. Altijd fijn met zo'n fotogenieke vogel!






We hadden ons niet echt voorbereid op wat Aigues-Mortes ons te bieden had en dat bleek een prettige verrassing. We wijden er een apart blogbericht aan. Hier keren we na een paar uurtjes weer op onze pedalen langs dezelfde weg terug. We hadden het geluk dat de wind was gedraaid en we hebben van onze terugtocht dan ook evenveel genoten als van onze eerdere tocht.


Vanaf de brug over het kanaal hadden we een mooi uitzicht. Aan de overzijde links zouden we het fietspad weer volgen.







Opnieuw zagen we grote zwermen zwaluwen, dit keer aan de overkant van het kanaal, maar ik ontdekte ook een ander profiel: een bijeneter! Geen mooie foto door de afstand, maar wel leuk om gezien te hebben.



Terug in het haventje zagen we ook enkele families zwaluwen, de jonge vogels wachtend op de ouders met voedsel. Wij keerden voldaan naar de camping terug.


Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten