woensdag 20 oktober 2021

Fietsrondje in de Morvan: van Celle-en-Morvan naar Lucenay-l'Eveque en terug

2 sept. Onder een strakblauwe hemel hebben we een mooie fietstocht gemaakt door het stille platteland van de Morvan. Zo vlak als het platte land bij ons was het nu ook weer niet, maar de hogere heuvels hebben we gemeden. Van Celle een stukje over de D978 richting Autun, bij Polroy overgestoken en naar Tavernay gereden. Bij de brug over de Ternin zijn we een stukje het boerenpad in gefietst om deze omgeving in alle rust in ons op te nemen. 

Van Tavernay reden we verder richting Reclesne. Ergens passeerden we dit fraaie buitenhuis met z'n tuinen en landerijen. De plaatselijk bloemrijke bermen en vooral de vele muntplanten trokken een massa vlinders aan. Dat noopte tot afstappen. Heel veel hooibeestjes, maar ook kleine vuurvlinders, bruin zandoogje, witjes en een paar prachtige Spaanse vlaggen deden zich ijverig tegoed aan de nectar, tezamen met talloze bijen en zweefvliegen. Het was een feestje!




Voort ging het weer tot we bij een stevige ronde toren rechts van ons kwamen, links een kapel en een ommuurde boerderij. Voorbij de boerderij was een graspad dat naar een paardenwei achter het landgoed leidde en uitzicht bood op een fraaie siervijver. 



Voor Reclesne moesten we een beetje klimmen, maar dat bood ons wel een prachtig uitzicht over het lager gelegen land. Het dorpje lag hoog langs de weg met een trotse mairie en een kerkje waar we een schaduwrijk plekje vonden voor een snackpauze. 






Les Pelletiers is een gehucht met een paar huizen, Lucenay l'Eveque is een wat grotere plaats met een supermarkt en wat horeca. Een goed restaurant waar we eventueel 's avonds hadden willen eten, bleek helaas definitief gesloten. Voor onze meegebrachte lunch vonden we een heerlijk plekje bij de jeu de boulesbaan aan het riviertje.  



De Ternin slingerde zich door een fraai landschap naar Sommant en Tavernay. Zo kwamen we weer bij Polroy terug en konden terugkijken op een heerlijk fietstochtje. 







 

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten