vrijdag 21 juni 2024

Start voorjaarskamperen met verrassing : Liverdun

 11 mei 2014

De lente leek meer herfst dit jaar : koud en nat. Niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa. Onze kampeervakantie hadden we wat uitgesteld tot de zaterdag na Hemelvaart. De weersomstandigheden waren nog wel wisselvallig, maar aanzienlijk beter. We zouden wel zien hoe druk het was.

Vertrek van huis 9.10 uur. Mooi zonnig weer (max. die dag ca. 24°). Het was nergens druk op de weg en de reis verliep voorspoedig. Het plan was om deze dag tot Basse-Ham (Thionville) te rijden. Slow start. Het telefoontje onderweg naar de camping aan de Maas bleek niet overbodig : complet! En dat gold ook voor de stadscamping van Metz. Hemelvaartweekend voor Duitsland, Pinksteren ook lang vrij in Frankrijk en meivakantie voor Nederland, even profiteren van het mooie weer : velen hadden al beslag gelegd op de in dit deel van Frankrijk niet al te dik gezaaide campings. Gelukkig waren we met ons derde telefoontje fortuinlijker: de camping van Liverdun bleek nog voldoende plaats te hebben. We moesten nog wel een flink stukje doorrijden, want Liverdun ligt ten noordoosten van Nancy. Maar deze ongeplande locatie bleek een prettige verrassing. Prima camping met een gezellig terras, een kleine menukaart en leuke mensen achter de receptie. 



De ligging aan het fiets- en wandelpad langs de Moezel en aan de voet van het hoog gelegen stadje nodigden uit tot een verdere verkenning. Maar nu stelden we ons tevreden met een heerlijk koel biobiertje op het terras. Goed begin van de vakantie!




Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten