zondag 11 maart 2018

Kennismaking met Turkije : Avsallar - Antalya

Tot 2017 waren we nog nooit in Turkije geweest. Maar we waren al lang welkom bij vrienden die in de heuvels tussen Manavgat en Alanya wonen en in oktober van vorig jaar hebben we graag van hun uitnodiging gebruik gemaakt. 
Onze geografische kennis van Turkije is iets uitgebreid tot de streken waar we geweest zijn. Van de luchthaven in Antalya reden we langs de kust naar hun woonplaats, niet ver van Alanya. Deze twee plaatsnamen kan ik nu in ieder geval uit elkaar houden en duiden, bovendien weet ik nu dat Antalya ook de naam is van de grote provincie waartoe ook Alanya behoort. Toerisme viert hier hoogtij en wat mij betreft in al zijn lelijkheid. Maar achter de kust liggen de heuvels die ruimte bieden aan vriendelijker bebouwing en allerlei vormen van land- en tuinbouw (veel glasbouw ook).  De resultaten daarvan vind je op kleurrijke en veelzijdige markten terug. Gedurende tien dagen hebben we bovendien kennisgemaakt met de bijzonder vriendelijke en gastvrije bevolking van - in ieder geval dit deel van - Turkije.
Onze gastheer- en vrouw namen ons mee naar de plaatselijke markt en hadden ons geen groter plezier kunnen doen: al die heerlijke verse producten waren niet alleen een traktatie voor de mond, maar ook voor het oog:










































Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten