vrijdag 15 oktober 2021

Kamperen in Celle-en-Morvan

29 augustus vertrokken we in de loop van de ochtend voor een aantal weken naar Frankrijk . We hadden ons de Morvan en de Provence in het vooruitzicht gesteld, her en der wat campings uitgezocht en afhankelijk van de weersvoorspellingen zouden we wel zien waar we precies terecht kwamen. Omdat we het kalm aan wilden doen, werd Chalons s.Champagne (omgeving Reims) onze eerste overnachtingsplaats. De camping was goed voor één nacht, maar nodigde niet uit tot een langer verblijf.
En zo kwamen we de volgende dag onder een licht bewolkte hemel in la Celle-en-Morvan en werden we vriendelijk welkom geheten op Camping Les deux Rivières.

De camping bestaat uit een voorste en achterste veld en wordt a.h.w. omarmd door twee riviertjes: de Canche en de Chaloire. We kozen een plek op het achterste veld aan een van de stroompjes. Wat een rust en ruimte werd ons hier geboden! Aan weerszijden van de caravan hadden we een zee van ruimte voor de auto, voor de fietsen en om te kiezen voor een schaduw- of zonplekje bij het kabbelende water. 



Dit heerlijke plekje, de zon en de mooie omgeving zouden ons hier een week lang moeiteloos vasthouden. Celle zelf is een klein boerendorpje zonder verdere voorzieningen. Een jaar eerder waren kort na elkaar de bakker en de slager overleden en nu is men voor alle boodschappen aangewezen op een winkelcentrum halverwege de weg naar Autun of de stad zelf. Ook met de fiets (e-bike) is dat overigens goed te doen, als je er wat tijd voor uittrekt. 
Vanaf de camping zijn er verschillende wandelmogelijkheden. Dat hebben wij niet gedaan, maar ik ben wel een keer een stukje het bos en land achter de camping ingelopen. Met een flinke auto of het juiste schoeisel kun je door de rivier oversteken, maar ik nam het bruggetje in het bos. Tal van vogels lijken zich hier thuis te voelen - ik hoorde en zag vooral veel boomklevers; een grote bonte specht leefde zich uit op een boom. Veel vlinders waren hier ook: bont zandoogjes lieten zich meermalen zien, klein geaderd witjes verdrongen elkaar in het zonnetje op de kattenstaarten en daar viel me ook een klein bedrijvig nachtvlindertje op, dat niet wilde gaan zitten - mooie tekening, nooit eerder gezien: een Getekende gamma-uil. De natuurliefhebber in mij voelde zich hier helemaal thuis!




 

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten