maandag 18 oktober 2021

Morvan: wandeling in de Gorges de la Canche


De beboste heuvels van de Morvan, de natuur met de vele riviertjes en meren lenen zich uitstekend voor een mooie wandeling. We kozen voor de auto om vanaf onze camping stroomopwaarts langs de Canche te rijden en onze benen te strekken in de gorges van de Canche. Er zijn verschillende punten om de rondwandeling te starten, maar vanaf de D978 linksaf de D179 in, is er vrijwel meteen een parkeerplaats vanwaar een voetpad omlaag leidt naar de kloof. Dit zou het mooiste deel zijn, was ons verteld en wij wilden niet de hele wandeling maken. Aan de overkant van de weg is een stuwdam.


Het is een enigszins bergachtige wandeling door een vrij ruige, ongerepte natuur waar de Canche zich vrolijk klaterend een weg heeft gebaand. Bordjes waarschuwen dat het water plotseling kan stijgen door de stuwdam.  Er zijn twee oversteekplaatsen over de rivier zonder brug waar stenen en boomstammetjes enigszins uitkomst bieden. Een paar goede wandelschoenen zijn wel nodig. We liepen soms langs de heuvel, dan weer vlakbij het water, soms moesten we wat klauteren over de rotsen. Een foto-impressie.











Waar het bos opening bood aan het zonlicht, vonden we vlinders en insecten op bloeiende planten. Waar het pad aan deze zijde ophield en we over glibberige stenen en wankele boomstammetjes moesten oversteken zijn wij weer teruggelopen. De oversteek was goed te doen bij dit lage water, we konden hoogstens een paar natte voeten halen als de schoenen het niet droog hielden, maar wij wilden nog wat meer van de omgeving zien.




Met de auto hebben we onze weg vervolgd over de D179 totdat we bij een bosweg de ruimte vonden om te parkeren voor een welkome picknick. Het was ook een mooie plek om een stukje het zonnige bospad in te lopen en even te genieten van alle flora en de vlinders die daarop afkwamen. Op de foto's een Kleine Parelmoervlinder, een Groot Koolwitje en een Bruin Zandoogje. 
Vanhier hebben we onze weg door de heuvels vervolgd naar Bibracte in de volgende post.




 

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten