woensdag 15 juni 2022

Begin rondreis Portugal, naar Sintra










Zo rond januari  dit jaar (2022) begonnen onze plannen voor een fly-drive in het voorjaar in Portugal vorm te krijgen. We hebben een zeer betaalbare vlucht met TAB Air Portugal kunnen boeken v.v. Lissabon en kleinschalige accommodaties geboekt via Booking.com. Dat laatste had als voordeel dat de meeste onderkomens tot vrij kort voor de geboekte data kosteloos konden worden geannuleerd. Het was immers nog steeds coronatijd, dus onze trip langs verschillende locaties was niet geheel zonder risico.  Alle reisbeperkingen en -voorwaarden voor Portugal waren in mei opgeheven, alleen mondkapjes in het openbaar vervoer en dus ook in het vliegtuig waren nog van kracht.

Wilde stakingen en extreme drukte hadden in de voorafgaande dagen op Schiphol een chaos veroorzaakt. Dus wij namen het zekere voor het onzekere en zorgden dat we deze 4e mei vroeg op de luchthaven waren. Vandaag viel het ons mee. Geen rijen buiten de terminal en we konden rustig wachten tot we voor onze check-in balie konden aansluiten. Die doorstroom ging heel langzaam en toen kwam de melding van een wilde staking van de security in terminal 1. Iedereen moest via terminal 2. Eindeloze rijen en veel zigzag lopen tussen de afzetlinten door, maar de beweging bleef erin en gezien de omstandigheden ging het best vlot. Kortom: het viel allemaal niet tegen en om iets na vieren konden we de Portugese zon begroeten.



Vanuit Lissabon zouden we met een huurauto direct op weg gaan naar Sintra. Met een paar dagen Lissabon zouden we de vier weken afsluiten. Er stond een shuttlebus klaar om de huurauto (Drive on Holidays - Renault Captur) op te halen. Dat ging probleemloos. De uitvalsweg naar Sintra was nabij en hoewel het wel even stressen was in een vreemde omgeving en de namiddagfiles in Lissabon, hebben we onze bestemming in Sintra vlot bereikt. We werden hartelijk ontvangen door onze bijzonder aardige gastheer. We voelden ons meteen welkom en het heerlijke nietsdoen kon beginnen. Nou ja, niets doen........


CasAzulApartments ligt in een rustige, autovrije winkelstraat niet ver van het treinstation waar de hop-on-hop-of-bussen ieder half uur rijden naar verschillende toeristische hoogtepunten (letterlijk: enkele hoog op de berg) en desgewenst ook op loopafstand van het oude centrum. 


Uitzicht van het einde van "onze"straat naar de Moorse vesting (links) en de witte torens van het Paleis van Sintra in het oude centrum (rechts)


Er is een loopbrug over het spoor en in een straatje aan de andere kant vonden we een aardig Tapas restaurantje. De eigenaar was een voormalige restaurantmanager van Benfica, die nu in Sintra zijn eigen Tasca (taveerne) heeft. Volgens eigen zeggen en veel mooie verhalen die hij graag deelde, een echte Portugese keuken zonder opsmuk, maar met hoge kwaliteit van eten en wijn. Wij waren meteen in Portugese sferen en vonden het een top-begin van onze Portugese vakantie.


Volg ons op onze reis in de navolgende blogs

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten