woensdag 27 juli 2022

Algarve : Lagos

Na onze wandeling bij de Ponta da Piedade reden we naar de stad en daar vonden op goed gevoel een parkeerplaats bij het station, achter de haven. Het was leuk om over de boulevard langs de Bensafrim rivier te wandelen, waar tal van stalletjes met kleding, kurk en kleurrijke snuisterijen klanten lokten. Vandaar een klein stukje het achterliggende stadscentrum in waar pleinen, fonteinen, een carrousel, een ruim winkelareaal, vele terrassen en straatmuzikanten Lagos zijn levendige en gemoedelijke karakter verlenen. We hebben helaas niet zoveel van Lagos gezien, omdat we in de twee volgende dagen uitstapjes hebben gemaakt naar het binnenland en de westkust. Dat begon de volgende morgen met een boottocht (zie vorige blogbericht), waarvoor we deze middag meteen al kaarten hebben gekocht. Er is heel veel aanbod in de haven voor allerlei soorten excursies en activiteiten. 






In Lagos hoef je niet naar een restaurant te zoeken, maar gehoor gevend aan de tips van onze gastheer hebben wij twee keer in de haven gegeten. In zowel Tasca da Lota als A Barrigada hebben we van de Portugese keuken genoten met een ruime keuze aan verse seafood en voor wie wil ook vlees.

Jaõa was onze vriendelijke en voorkomende gastheer in B&B Casa da Falfeira, iets buiten de stad gelegen en daardoor heel rustig. We hadden een ruime kamer boven met een fijn balkon dat uitzicht bood over de wijde omgeving aan de ene kant en over de tuin met zwembad aan de andere kant. 
Een heerlijk plekje, dat ik iedereen zou aanbevelen.




Onze gastheer had ons getipt: de Algarve is meer dan de kust alleen. Ga een stukje de bergen in naar Silves en Monchique.

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten