vrijdag 29 juli 2022

Costa Vicentina : Carrapateira en Cabo de São Vicente

Van het Praia da Cordoama reden we terug zuidwaarts. De N268 gaat dwars door  Carrapateira, dus dat werd onze volgende stop. Ook dit is weer zo'n schilderachtig kustdorpje op een hoog gelegen klif. Smalle klinkerstraatjes leiden vanaf het centrale plein omhoog langs de frisse witte huizen, waar talloze planten en bloemen vrolijke accenten aanbrengen en de was fris hangt te drogen. Aan de andere kant van het plein staat een lagere-schoolgebouw, een soort groot huis met een typische voorgevel, zoals ik die in deze omstreken wel eerder heb gezien. Iets verder langs de weg aan de zeezijde stonden grote witte huizen, die toeristische onderkomens deden vermoeden. De stranden en golven van de Atlantische Oceaan bij Carrapateira zijn vooral heel erg in trek bij surfers. Voor sportieve bezoekers is hier voldoende te beleven. Het vissersdorp heeft dan ook verschillende leuke restaurants met heerlijk verse seafood. Op het plein was alles vol zo rond de klok van half drie, maar wij vonden een straatje hogerop een lekkere saladelunch bij Alecrim. 









We reden verder naar de Cabo de São Vicente, het uiterste zuidwesten van Portugal. Vanaf deze kaap heb je een adembenemend uitzicht naar alle kanten over de rotskust en de oceaan. Aan een kant zagen we heel in de verte het fort van Sagres, aan de andere kant de geërodeerde kapen met hun prachtige kleuren. Ook hier weer een ruige, lage plantengroei, waar wat meeuwen tussendoor scharrelden en vlinders op de bloemen afkwamen. Een visser zat in het zonnetje te wachten tot zijn lijn en dobber - uit het zicht ver, ver beneden hem - respons zouden geven. En in het midden, op het puntje van de kaap stond fier de vuurtoren, die de schepen op deze belangrijke scheepvaartroute nog steeds tot baken dient.








We hebben de tijd genomen om over de kaap en bij de vuurtoren rond te struinen, maar we hebben niet - zoals velen - gewacht op de zonsondergang. Terug naar onze B&B in Lagos. Morgen rijden we onze laatste etappe naar Lissabon, waar we nog een paar dagen doorbrengen voordat we naar huis terugvliegen. We hebben genoten van de Algarve en hopen hier snel nog eens terug te komen.



Een paar mooie en informatieve websites vond ik :


Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten