zaterdag 30 juli 2022

Lissabon



Lissabon! De laatste drie nachten van onze rondreis door Portugal verbleven we in Boutique Hotel Marino Lisboa. Het hotel staat op de hoek van een bescheiden achteraf straatje achter de Avenida da Liberdade. 
Voor het hotel konden we even snel de bagage uitladen, parkeermogelijkheden zijn hier niet echt en bovendien: wat moet je met een auto in Lissabon? Dus die hebben we eerst naar het verhuurbedrijf terug gebracht. Met de shuttle naar de luchthaven en vandaar met de metro terug naar de binnenstad (halte Restauradores), waar we eerst de buurt rondom ons hotel hebben verkend. 


Daar vonden we al snel de funicular Elevador da Gloria. Een andere verbinding naar Bairro Alto voor wie niet te voet naar de bovenstad wil klimmen, is de eveneens nabijgelegen Santa Justa Lift, maar dan sta je wel wat langer in de rij. Ondergronds ben je van station Restauradores naar Baixa/Chiado in een mum van tijd op een plaats waar je het centrum in kunt lopen of kunt overstappen op een andere verbindingslijn. 


De Avenida da Liberdade en het grote Praça dos Restauradores is een buurt met veel luxe winkels en hotels. Maar zondag in de namiddag was het ook een ongedwongen vrolijke boel. Iemand had blijkbaar een (bescheiden) muziekinstallatie meegenomen, waarbij mensen elkaar konden treffen en dansen. Ook op het Praça da Alegria, vlakbij ons hotel, was het die avond reuze gezellig, maar dat was meer georganiseerd met allerlei eet- en dranktentjes en picknicktafels. Prachtige oude bomen staan hier, die het licht van de lampjes leken terug te geven.




Vlakbij ons hotel was het restaurant Quermesse. We zouden hier tot twee keer toe heerlijk en gezellig eten. Desgevraagd verklaarde de eigenaar ons de naam van het restaurant. Quermesse is niet een Duits woord, zoals wij eerst dachten, maar is Portugees en betekent kermis. Dat maakte het extra vrolijk. Overdag gesloten, maar voor de avond van harte aanbevolen!
Morgen willen we met tram 28 naar de Alfama.

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten