donderdag 22 juni 2023

Costa Vicentina : Villa Nova de Milfontes van de andere kant


Vanuit Vila Nova vaart een pontje naar de zuidkant van de Rio Mira, zodat je te voet gemakkelijk naar de mooie stranden aan deze kant van de riviermonding, de Praia das Furnas, kunt komen. Wij hebben met de auto de weg over de brug genomen en dan de afslag naar rechts, door de dennenbossen naar de aanlegsteiger van het pontje. Vandaar zijn we niet naar de grote stranden gelopen, maar een stukje naar rechts om aan het eind van de middag nog even te relaxen aan de rand van de rivier en de stad eens van de andere kant te bekijken. 



De tweede avond hebben we bij Choupana op het strand de zon in de zee zien zakken. De steenmannetjes stonden mysterieus in het gouden uur van de ondergaande zon. Onze maaltijd van sardines en garnalen was niet mysterieus maar wel erg lekker. Een andere gast bood aan om een foto van ons te maken en zo kijken we terug op een paar mooie dagen in Milfontes en drie prachtige weken in Portugal. In Restaurante Alento hebben we voor de laatste keer genoten van de heerlijke Portugese keuken. En dat was ook het leuke van ons verblijf in deze stad: alles wat we wilden was in feite binnen loopafstand. 





Onze laatste dag, maandag 8 mei zouden we in de Star Inn bij de luchthaven van Lissabon slapen. Dat gaf ons nog alle gelegenheid om onderweg de stad Sines aan te doen. En daarmee gaan we dit reisblog afsluiten. 

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten