donderdag 16 augustus 2018

Parc ornithologique de Pont de Gau, Saintes-Maries-de-la-Mer

Van het Parc ornithologique de Pont de Gau heb ik vorig jaar al veel laten zien. Ik wil niet teveel in herhaling vervallen en dat is ook niet helemaal mogelijk, omdat ook we ook hier veel minder (soorten) reigers hebben gezien dan vorig jaar. Er zijn nog een paar grote volières, vermoedelijke restanten uit de tijd van de oprichter van dit park André Lamouroux, waar enkele roofvogels zijn gehuisvest.



Zwarte Wouw
Hier kun je ook een ooievaarsnest zien op het dak van een van de gebouwen, zo dichtbij als nergens anders.



De grijze reigers en kleine zilverreigers waren ruimschoots vertegenwoordigd en ook koereigers hebben we gezien; alle overigens vooral op hun nesten in de bomen.



Pulletjes van de steltkluut mochten onder toeziend oog van moeders pootje baden.


En er waren heel veel flamingo's, meer dan vorig jaar. Niet alleen in het voorste gedeelte van het park, maar ook aan de rand van het meer in het nieuwe gedeelte. En ze blijven leuk om naar te kijken, of ze nu staan te slobberen, op een kluitje bijeen of alleen, of ze eendrachtig door het water schrijden of staan te bakkeleien om hun ruimte op te eisen....








De jonge reigers eisen luidkeels hun portie op en krijgen een hapje toegediend. Lieverdjes, ongetwijfeld, maar het lijkt of moeders even genoeg heeft van hun gekrijs.






Opwaaiende zomerveren.....








De meeste tamarindes waren al uitgebloeid en kleuren dan bruin, maar hier en daar lichtten de fijne roze pluimpjes nog vrolijk roze op.



Vlak boven mijn hoofd landde een jonge vogel in de boom. Luide heldere zang, die we vaak hebben gehoord, maar ik weet niet met welke soort we hier te maken hadden.


Het was heerlijk om deze dag af te ronden in Saintes-Maries-de-la-Mer met een uurtje strand als toegift.  Ik vond de legende van de drie Maria's en de zwarte Sara uitgebreid beschreven, met allerlei kanttekeningen, op de volgende website: https://www.hippone.nl/html-pages/Hippone30D.htm


















De Maria's mochten dan misschien veilig aan land zijn gekomen, veel vissersvrouwen hebben door de eeuwen heen soms wanhopig naar hun mannen uitgezien. In welke vissershaven vind je dat niet terug? Het moge duidelijk zijn dat het tegenwoordig niet alleen maar om de visserij en het zout draait. Voor toeristen is Saintes-Maries-de-la-Mer een leuk plaatsje om te bezoeken of te verblijven, compleet met een mooie natuur en fijne stranden.









En voor wie er geen genoeg van kan krijgen......

 
  

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten