donderdag 20 oktober 2022

Cheverny in het Loire-dal

In 2016 zijn we vanuit La Flêche naar een camping in Chenonceau gegaan. Het gelijknamige kasteel was daar op korte fietsafstand en verder hebben we toen o.a. Amboise en het middeleeuwse Loches bezocht. Dit keer vonden we een goede pleisterplaats in Cheverny. Camping Les Saules ligt iets buiten het dorp temidden van de landerijen die de westkant van de D102 flankeren. Aan de overzijde van de weg kun je te voet, per fiets of met de auto het Forêt de Cheverny induiken. De plaats Contres, waar een groot winkelcentrum is, is op die manier ook bereikbaar. 


De weergoden bleven ons goed gezind en we waren dan ook blij met ons plaatsje, waar de hoge populieren en andere boompjes en struiken voor dikwijls welkome schaduw zorgden. Bovendien bleek het een aantrekkelijke omgeving voor verschillende vogelsoorten te zijn. We genoten dagelijks van de vele vinken en de roodborstjes met hun jongen, die gemoedelijk rondscharrelden. Boomklevers, bonte vliegenvangers en de tjiftjaf moesten we iets hogerop zoeken. 





Cheverny zelf is een aardig landelijk dorpje en natuurlijk vooral bekend vanwege het mooie kasteel en het bijbehorende landgoed. Maar er zijn meer kastelen in deze mooie omgeving en enkele zijn vanuit Cheverny ook goed op de fiets te bereiken. Mooie en behoorlijk vlakke fietsomgeving met bewegwijzerde fietsroutes.




 

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten