zaterdag 3 juni 2023

Sétubal tot slot


Terug van ons uitje naar Palmela en de Serra dà Arrabida gingen we wat laatste boodschappen doen en de kerk op de Praça de Bocage nog even bekijken. De Igreja de São Julião is waarschijnlijk gesticht in de late 13e eeuw in de vissersgemeenschap van Sétubal. Na verschillende aardbevingen is de kerk herbouwd in de 16e en 18e eeuw, waarbij veel veranderd is. Wel zijn de twee Manuelijnse portalen bewaard gebleven, waarvan de noordelijke het meest in het oog springt. Binnen in de kerk heerste een serene rust die hoort bij de goddelijke beleving. Buiten op het plein speelde een leuke rockband van locals onder het monument van de dichter Bocage en bood de combinatie met een koel pilsje op het terras een andere welhaast goddelijke beleving. 


En anders wel ons dinertje bij Sem Horas later op de avond met oesters en twee lichte gerechten die we deelden. Het Azeitão-kaasje vooraf en het aangeboden glaasje Moscatel zijn plaatselijke heerlijkheden die onze Sétubalbeleving passend afrondden. En dat nog in combinatie met Portugese live-muziek. 
We keken terug op een paar prettige dagen in Sétubal. We hebben van de oude stad, de gezelligheid en gemoedelijkheid genoten, we hebben de Igreja de São Julião en de historisch belangrijker Igreja de Jesus, de haven en de markthallen en een stukje van de Serra dã Arrabida met het fort van Palmela en leuke dorpjes als Azeitão bezocht.
Wij konden de volgende dag met een tevreden gevoel onze reis voortzetten. 


 

Geen opmerkingen:

Populaire blogberichten